Vakantie Sénégal Riu Baobab

Wat te doen in Sine Saloum

De Sine Saloum, gelegen in de Fatick regio van Senegal, is een waar natuur- en cultuurjuweel. Dit unieke ecosysteem, waar het zoete water van de Sine en het zoute water van de Saloum samenkomen, biedt een ongelooflijke diversiteit aan landschappen, flora en fauna. Of je nu van de natuur houdt, van geschiedenis houdt of wilt ontspannen, de Sine Saloum heeft voor elk wat wils. Hier vind je een gids met activiteiten die je zeker moet doen in deze prachtige regio.

Sine Saloum excursies

Het nationale park van de Saloumdelta verkennen

Het Saloum Delta National Park is een must-see bestemming voor natuurliefhebbers. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een indrukwekkende biodiversiteit. Je kunt een boottocht maken om de mangroven te verkennen, de exotische vogels te observeren en de vredige eilanden van de delta te ontdekken. Lokale gidsen laten je de rijkdom van dit ecosysteem zien en je hebt de kans om zeldzame vogelsoorten, dolfijnen en zelfs zeekoeien te spotten.

Ontdek de Saloum Eilanden

De Saloum-eilanden zijn een paradijs voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuurlijke schoonheid. Een van de bekendste is het eiland Mar Lodj, dat bekend staat om zijn pittoreske landschappen en vredige sfeer. Hier kun je wandelen of fietsen, traditionele dorpjes bezoeken en de vriendelijke bevolking ontmoeten. De fijne zandstranden en het heldere water nodigen uit om te zwemmen en te ontspannen.

Bezoek de vissersdorpjes

De Sine Saloum is bezaaid met pittoreske vissersdorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan. Joal-Fadiouth is een van de bekendste, met huizen gebouwd op schelpen en een unieke gemengde begraafplaats. Tijdens een bezoek aan deze dorpjes kun je de traditionele levenswijze van de vissers ontdekken, verse zeevruchten proeven en deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking.

Vogels kijken

De Sine Saloum is een paradijs voor vogelspotters. Met meer dan 400 geregistreerde vogelsoorten is deze regio een van de beste plekken in Afrika om vogels te kijken. Excursies per prauw of boot voeren je door de mangroven en zoutpannen, waar je pelikanen, roze flamingo’s, reigers en vele andere soorten in hun natuurlijke habitat ku