Vakantie Sénégal Riu Baobab

Excursies vanuit Saly Senegal

Saly, gelegen aan de Petite Côte van Senegal, is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden en de ontspannen sfeer. Deze charmante badplaats is echter ook een uitstekend vertrekpunt voor boeiende excursies. Of je nu een natuurliefhebber, een cultuurliefhebber of een avonturier op zoek naar nieuwe ervaringen bent, excursies vanuit Saly bieden je tal van onvergetelijke ontdekkingen.

Bezoek aan het Bandia Reservaat

Een van de populairste excursies vanuit Saly is een bezoek aan het Bandia-reservaat. Dit reservaat van 3.500 hectare ligt op slechts 15 kilometer van Saly en herbergt een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder giraffen, neushoorns, zebra’s en antilopen. Onder begeleiding van een ervaren gids verken je het reservaat in een speciaal uitgerust 4×4-voertuig, zodat je dicht bij de dieren kunt komen en spectaculaire foto’s kunt maken.

Ontdek Lac Rose

Lac Rose, of Lac Retba, is een andere must-see bestemming voor een excursie vanuit Saly. Dit meer ligt op ongeveer een uur rijden en is beroemd om zijn unieke roze kleur, veroorzaakt door een hoge concentratie zout en micro-organismen. Je kunt in het meer zwemmen en drijven dankzij het hoge zoutgehalte, of de zoutverzamelaars aan het werk zien. Een tochtje met een pirogue over het meer is ook een fascinerende ervaring.

Het eiland Gorée verkennen

Het eiland Gorée, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een culturele excursie die je niet mag missen. Gorée is bereikbaar per veerboot vanuit Dakar en is een historisch eiland met een slavenhandel verleden. Je kunt het beroemde Maison des Esclaves bezoeken, door de pittoreske straatjes met kleurrijke huizen dwalen en lokale gerechten proeven in de kleine restaurants op het eiland. Deze tour is zowel ontroerend als leerzaam.

Boek nu je excursies vanuit Saly met Vakantie Senegal Riu Baobab en maak je klaar om de wonderen van Senegal te ontdekken. Neem contact met ons op om je uitstapjes te organiseren en laat ons je begeleiden door onvergetelijke ervaringen voor een gedenkwaardig en lonend verblijf.